dimarts, 31 de gener del 2012

Ecoterrorisme al Coll

Associació de Veïns i Veïnes Coll - Vallcarca
Plaça Grau Miró, 2b
08023 Barcelona
Nif: G-58242512
Telèfon: 932 842 880
e-mail: avvcollvallcarca@hotmail.com
http://graumiroavcv.obolog.com/

Barcelona,

Cartes al Director:

Voldria fer-vos saber el malestar que ens provoca als veïns de la zona del barri del Coll, i especialment a l’associació de veïns Coll Vallcarca, el fet tan estrany, prepotent, mancat de sensibilitat i de responsabilitat en la més profunda impunitat com és el fet que per a poder tenir al carrer Aldea un espai de magatzem per a les obres hagin de tallar un arbre que era el nostre orgull, un arbre que havia arrelat, els veïns en van tenir cura per evitar que s’assequés els mesos d’agost i finalment va viure i ens varem sentir orgullosos com si aquell arbre que varem demanar expressament, el varen plantar i en varem tenir cura tothom ara, el veiem serrat de soca rel, com si aquell arbre fos sec i mort.

Per tant, entenem que s’ha comès un acte de terrorisme ecològic, un acte consentit per l’administració, i aquest acte volem saber els diners que es cobraran a l’empresa per haver de tallar un arbre amb el consentiment de l’ajuntament i de Parcs i Jardins.

La memòria històrica fa que ens remuntem a força anys, la remodelació de la plaça dels Mons, es van serrar i treure totes les acàcies i van deixar pelada la plaça per a poder posar dues palmeres al bell mig d’aquesta com si fos i sembla encara un oasi.

La memòria històrica ens remunta a pocs anys quan al carrer Mora la Nova van fer un edifici i van haver de treure una palmera que varen plantar els veïns, després d’un Nadal que en lloc de portar-la al punt verd la van plantar. Be, doncs aquesta palmera l’empresa constructora va demanar permís i la van tallar, cobrant-li Parcs i Jardins més d’un milió de pessetes.

El cas es repeteix al 2012, i volem saber qui és el responsable d’aquest crim i acte terrorífic i ecològic i social en contra dels veïns del Coll.

També volem saber el cost que haurà de pagar l’empresa i també qui ho cobra, sense deixar de dir que, aquest acte quan ho fa un veí per iniciativa pròpia li costa una multa considerable, però l’administració i els que estan abrigats per aquesta fan coses que no se’ls permet a cap ciutadà, i aquí s’inicia la tirania tècnico- administrativa que pateixen els ciutadans

Per tant, després de tot el que s’exposa no queda més remei que demanar la dimissió del responsable que ha ordenat, consentit aquest acte de terror ecològic, deixant clar, que la llei no es igual per a tots.

I per darrer punt, com que el greuge l’han fet al barri i als veïns, demanem que, s’ingressi l’equivalent d’un milió de pessetes a les arques de l’Associació de Veïns Coll-Vallcarca per a poder fer la festa Major del 2012 i 2013.


Salvador Barrau Viñas
President de l’Associació de Veïns Coll Vallcarca
Barcelona,27 de gener de 2012

2 comentaris:

  1. Benvolgut Sr. Barrau,

    Lamentem profundament que s’hagi tallat un arbre que havia de ser trasplantat. Ha estat un error humà atès que l’ordre que es va donar per part de l’ajuntament era de trasllat d’aquesta albricia, que segons sembla, alguns veïns han cuidat amb tanta dedicació en moments de sequera.

    Davant d’aquest fet desafortunat només ens queda dir que l’arbre serà substituït, segons proposta de Parcs i Jardins, per una Tipuana, que serà plantada immediatament en finalitzar les obres i que genera molt aviat una ombra molt extensa. L’empresa constructora responsable de l’obra a més de fer-se càrrec de l’adquisició i plantació del nou exemplar, estarà penalitzada segons la normativa de Parcs i Jardins i l’ajuntament.

    D’altra banda recordar que l’ajuntament ha estat sempre un dels principals interessats en augmentar l’arbrat en totes les obres que s’han proposat. En el cas del carrer Aldea, a més, tots els arbres tindran incorporat rec automàtic.


    Ben cordialment,


    Montserrat Filomeno
    Districte de Gràcia
    Gerent

    ResponElimina
    Respostes
    1. En la calle Portell también nos prometieron substituír los árboles que había por otros al finalizar las obras y así lo han hecho: Un frondoso pino centenario y acacias, almendros... por unos escuálidos cipreses. Si a eso añadimos el cambio de tierra y montaña por asfalto y muros de hormigón, podremos disfrutar en los sucesivos veranos de agradables y calentitos paseos por la calle Portell. ¡SIEMPRE LA MISMA HISTORIA!

      Elimina