dilluns, 30 de gener del 2012

HAN TALLAT IMPUNEMENT UN ARBRE PLANTAT PEL VEÍNAT AL COLL

El grup de Comunicadors del Coll volem denunciar la tala de l’arbre que havia plantat el veïnat davant del Centre Cívic El Coll-La Bruguera.

El President de l’AVV. Coll-Vallcarca, Salvador Barrau, ha denunciat el fet: sense més ni més, ni encomanar-se a ningú s’ha tallat l’arbre que hi havia al carrer Aldea, davant del Centre Cívic, al costat d’un banc i la parada de l’autobús.

Aquest arbre l’havia plantat el veïnat i com diu S. Barrau, en una carta dirigida a l’administració i als mitjans de comunicació, “els veïns en van tenir cura per evitar que s’assequés els mesos d’agost i finalment va viure i ens vàrem sentir orgullosos com si, aquell arbre que vàrem demanar expressament, el vàrem plantar i en vàrem tenir cura tothom i ara veiem serrat de soca rel, estigués sec o mort”.

Com diu aquest escrit ha estat un acte “prepotent, mancat de sensibilitat”. Sembla ser que s’ha tallat per tenir “un espai de magatzem per a les obres” que s’estan realitzant a la zona.

Salvador Barrau fa una mica de memòria històrica d’altres tales d’arbres al barri: la de les acàcies de la Plaça Mons, la d’una palmera al carrer Mora la Nova (també plantada pel veïnat). En aquest darrer cas la constructora que va tallar la palmera va demanar permís a Parcs i Jardins i va haver de pagar una compensació monetària.

Es demana qui és el responsable o responsables “d’aquest crim ecològic i social. Aquest acte terrorífic”. També es demana una compensació monetària, com va passar amb el cas de la palmera, per part de l’empresa que realitza les obres. A més es fa constar en l’escrit que “quan ho fa un veí per iniciativa pròpia li costa una multa considerable, però l’administració i els que estan abrigats per aquesta fan coses que no se’ls permet a cap ciutadà, i aquí s’inicia la tirania tècnico-administrativa que pateixen els ciutadans”.

Finalment es demana “la dimissió del responsable que ha ordenat, consentit aquest acte de terror ecològic, deixant clar, que la llei no és igual per a tots”. I que l’import de la multa reverteixi en el veïnat i, en concret, per poder dur a terme la Festa Major del Coll del 2012, que actualment perilla per manca de recursos.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada