dimecres, 26 de novembre del 2014

EL PAISATGE DEL BARRI I LA MOSCA BLANCA Salvem les figueres de moro del Coll

Anna de la Varga.   De tots és sabut que el paisatge canvia, per les estacions i també per la mà de l’home. Un dia de fa un parell de setmanes, passejant amb dues amigues i companyes de curs, ens vam fixar que al nostre entorn tot està capgirat.

Les coses es fan només pensant en uns quants, en el cas present és per millorar l’escola Virolai. No tan sols els seus alumnes, també els pares d’aquests nens tenen prioritat sobre el veïnat. Si fos a les seves mans ens traurien, fins i tot les cases, perquè ni els nens, ni els pares, caminessin menys de 200 metres. Res més importa als ulls dels alcaldes i regidors de l’Ajuntament.

Un dels plaers que gaudíem al Coll eren les moltes figueres de moro, que estaven pertot arreu i que, quan era el temps, esclataven plenes de flors de color taronja que, després, es transformaven en figues de moro.

Doncs bé, tot això s’està acabant, perquè avui aquestes plantes estan afectades, gairebé totes, per una malaltia que es diu Mosca Blanca, que comença per tornar-les blanques i després les asseca. I això sembla que a ningú li sap greu, ni tan sols s’hi fixen.

I seria una cosa tan senzilla de solucionar, com que passés algú sulfatant. Però això no els dóna ocasió per posar la mà a la caixa, ni perquè els seus parents s’omplin les butxaques a costa dels contribuents.

Amb tot plegat estan acabant amb un paisatge que era bonic, però que, des de fa uns anys, ha anat degenerant: no tenim flors i cada dia tenim una mica més de ciment.


1 comentari:

  1. Anna et felicito pel teu comentari. Des de el Grup d'Estudis Coll-Vallcarca treballem per defensar el patrimoni del barri, ens pots trobar en el Facebook i també presencialment en el C.Civic Bruguera del carrer Aldea tots els dilluns a les 19 h.
    En referència al desastre del Virolai des de el nostre Grup hem intentat denunciar aquests fets però la nostre entitat correspon al Districte de Gràcia i el Virolai a Horta, des de la pagina del nostre Facebook se ha creat debat i opinió i ens hem preguntat on estaven les Associacions de Veïns per defensar l'entorn del nostre barri, la contaminació paisatgística i també la lumínica dels focus de les instal·lacions. Salutacions.

    ResponElimina