dimecres, 30 de novembre del 2011

Medalla d'Honor de Barcelona a l'AE Jaume I del Coll

Medalla d’Honor de Barcelona a l'Agrupament Escolta Jaume I del Coll

Per la vocació de servei a la comunitat manifestada al llarg de més de 50 anys de vida dedicats al lleure i la  formació dels nens i els joves del Coll, a la dinamització social i cultural del barri i a la seva millora.





L’Agrupament Escolta Jaume I del Coll es va crear l’any 1960 en uns locals cedits per la parròquia de la Mare de Déu del Coll, on un grup d’amics es va fixar la tasca d’aportar al barri una nova manera d’entendre i viure el temps lliure dels infants i joves. Mitjançant la convivència dins el medi natural se’ ls volia fer créixer en un ambient flexible on anessin prenent el timó de la seva educació per esdevenir individus crítics, amb iniciativa pròpia i sensibles envers els problemes de l’entorn.

L’any 1976 l’agrupament va participar en la fundació d’Escoltes Catalans, una associació que reunia les entitats escoltistes que creien necessari treballar l’educació des d’una perspectiva no confessional. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que representa l’escoltisme del nostre país a escala internacional.

L’estiu de 1987 l’agrupament va haver de deixar la parròquia i va iniciar la cerca d’un nou local, que van trobar al carrer Lluís Bonifaç, al costat del parc Güell, on continua a dia d’avui. Els membres del Jaume I han dedicat moltes hores a la millora i la rehabilitació del vell edifici que els acull.

Els infants i els joves del cau s’organitzen en grups d’edat: els follets, de 6 a 9 anys; els llops, de 9 a 12 anys; els raiers, de 12 a 15 anys; els pioners, de 15 a 17, i el clan, de 18 anys, tots ells sota la responsabilitat dels caps. El seu programa inclou excursions de cap de setmana, campaments de vacances i activitats creatives a la seu del cau tots els dissabtes a la tarda. Participen intensament en la vida del barri i han tirat endavant activitats de millora com ara repoblacions forestals a la Muntanya Pelada. També van ser els creadors d’una colla de diables i del Drac Marianu, convertits més endavant en la Malèfica del Coll i el Drac Gaudiamus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada