QUI SOM

Qui hi ha darrere del blog?

Sempre veig activitat al blog però no aconsegueixo esbrinar qui és el que aporta totes les publicacions. No busquis més, el blog El Coll 2.0 és el conjunt d'aportacions que fan els veïns per informar de tot el que passa al barri. Conjuntament, les diferents persones que formen el "Treball als Barris" de Barcelona Activa, s'encarreguen de modificar i actualitzar tota la informació que hi ha al blog. Però per acabar d'entendre-ho, s'ha d'explicar la seva història.


La història de com va néixer el blog

Aquest bloc va néixer per intentar donar resposta a dues necessitats.

Per un costat, difondre els projectes del Pla Integral d’Intervenció al Coll (Llei de Barris), i per l’altre donar a conèixer la gran quantitat d’activitats que passen al barri. Els comerços, les escoles, les entitats i associacions, els diferents serveis, cada persona i cada grup que viu al barri n'aporta alguna cosa necessària pels altres. 

Es va valorar la possibilitat d’editar una revista de barri en paper però requereix molta dedicació i costos d’impremta i distribució. 

Per tot plegat es va decidir obrir un bloc amb l’ajut de professionals contractats a través del programa “Treball als Barris” de Barcelona Activa (També de la Llei de Barris). 


  • Així doncs, en primer lloc en Robert Soro veí que estava a l’atur (actualment no), va dedicar sis mesos a preparar la base de la revista digital.
  • El 19 de maig de 2011 es va donar a conèixer el blog El Coll 2.0 al veïnat del Coll. Des de l’octubre fins l’abril del 2012 hi va treballar l'Albert Moreno Lujan millorant-ne el disseny i preparant un conjunt d’entrades informatives del barri.
  • Durant l’any 2013 el blog va estar inactiu per la dificultat de trobar persones col·laboradores.
  • Des del Maig del 2014, el blog continua actiu gràcies a Verónica Mendiola i altres plans d'ocupació, contractats també per Barcelona Activa, que s'encarreguen d'anar reorganitzant el blog i d'afegir un munt d'aplicacions perquè el blog sempre estigui al dia. 

L’objectiu del bloc és que funcioni autònomament a través d’un Consell de Redacció format per un petit grup de persones del barri. 
Simultàniament hi ha un grup de redactors i redactores (fins a 100) que van introduint notícies i aportacions diverses. 

Així mateix, el bloc està dissenyat perquè qualsevol persona hi pugui accedir, informar-se i aportar els seus comentaris. Ja hi col·laboren el Club Bàsquet Coll, el Centre Cívic El Coll – La Bruguera, la Comissió de Joves, l’Alberg de Joventut, Graciamón TV, etc.

Pot participar com a redactor/a del blog tota persona del barri del Coll o interessada en el barri, amb la voluntat de explicar, descriure, mostrar, contrastar idees, opinions i propostes referides al barri. En tot moment cal mantenir el respecte per les persones els animals i plantes del barri.

Per ser donats d'alta com autors, cal escriure un correu electrònic a elcoll2.0@gmail.com


En el cas de que vulgueu publicar sense donar-vos d'alta com autors, podeu escriure una publicació ràpida clicant el següent enllaç. Tot el contingut que no es consideri idoni, serà eliminat. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada