dissabte, 21 de setembre del 2019

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Conxa Garcia.  Estic segura que ens preocupa la situació actual d’Emergència Climàtica per salvar el nostre planeta per a les generacions venidores. Els més joves s’han posat les piles a tot el món i han donat un impuls renovat a la lluita per salvar-lo . Us afegeixo un article que publico dissabte a L’Independent fent una crida a la participació de la manifestació del divendres dia 27 de setembre a les sis de la tarda, als Jardinets de Gràcia.
El barri del Coll s’ha destacat en la defensa del medi ambient: tenim l’Aula Ambiental del Bosc Turull, escoles com la Montseny amb el seu projecte Escola Natura, la cooperativa de consum Les Trementinaires del Coll-Vallcarca. Ara ja tenim un mercat de pagès quinzenal a Vallcarca. La Comissió d’Urbanisme de la Taula Comunitària del Coll, on participen entitats del barri com l’AVV. Coll-Vallcarca o les AFA’s de les diferents escoles, entre d’altres, treballa per un barri amb menys contaminació, amb carrers per a vianants o pacificats, més verd i que tingui cura dels seus parcs.
El Centre Cívic del Coll s’ha destacat per un treball d’informació i difusió de totes aquelles iniciatives en defensa del medi ambient, des de la posada en marxa dels actes de la Primavera verda a la presentació d’un munt de projectes, exposicions i xerrades, entre les darreres, aquest inici de curs: “El voluntariat ambiental a Catalunya  i “L’Horticultura com a eina d’intervenció terapèutica.
És per tot això que penso que hi voldreu participar. Aquí teniu l’article:

27-S ALS JARDINETS!
Divendres 27, a les 18 hores, ens convoca la Vaga Mundial pel Clima, amb el suport de més de 300 organitzacions, als Jardinets de Gràcia. La manifestació anirà cap a la Pl. Catalunya. És un dels molts actes que es faran al voltant d’aquesta convocatòria. El Manifest ens explica les diferents alertes sobre el deteriorament de molts dels ecosistemes, tan terrestres com marins, i l’extinció d’un milió d’espècies d’animals i plantes, tot per l’amenaça de l’activitat humana. S’està a prop d’un punt de no retorn front al canvi climàtic a causa d’un model de producció i consum inapropiat, que posa en risc la nostra supervivència. Les organitzacions signants demanen que es declari immediatament l’emergència climàtica i es prenguin mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d’efecte hivernacle, segons l’establert per la ciència i sota criteris de justícia climàtica. Evitar que la temperatura global pugi per sobre de 1,5º  ha de ser una prioritat de la humanitat. Institucions, estats i empreses han de respondre a la demanda d’un nou model econòmic socioecològic que no faci perillar la supervivència de la vida tal i com la coneixem. Activem-nos, en defensa del futur, d’un planeta viu i d’un món just!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada