dilluns, 23 d’octubre del 2017

Exposició “100 anys dels invents del TBO” al Centre Cívic El Coll-La Bruguera



Si us agraden els còmics, o potser hauríem de dir millor els tebeos, podeu passar una bona estona mirant l’exposició “100 anys dels invents del TBO”, que es pot visitar gratuïtament al Centre Cívic El Coll-La Bruguera. L’exposició es va inaugurar aquest passat divendres, 19 d’octubre, i romandrà oberta fins al 5 de novembre. Aquesta exposició està formada per diferents il·lustracions que mostren alguns dels divertits invents que es van publicar al TBO, una emblemàtica revista d’historietes. El TBO va ser una revista de còmics dirigida al públic infantil que va aparèixer el 1917 i es va publicar fins al 1998. La seva importància a la història del còmic espanyol va ser molt gran. Imagineu-vos si va ser gran la seva importància que del títol de la revista TBO va sorgir el terme «tebeo» i va quedar com a sinònim d'«historieta. El TBO va estar publicat també per Editorial Bruguera i per Edicions B. Algunes de les sèries més conegudes d’aquesta revista van ser La Familia Ulises i Els gran invents del TBO


L’exposició “100 anys dels invents del TBO” es va presentar aquest passat divendres, 19 d’octubre, al Centre Cívic El Coll-La Bruguera. Hi van assistir prop de 30 persones que van gaudir de la taula rodona: Els invents del TBO: creativitat, enginy i bon humor. La taula rodona va córrer a càrrec de Josep Mª Delhom, investigador i divulgador del món de la Historieta i director del Museu del Cómic i laIl·lustració, i Jordi Artigas, expert en el món del cinema d'animació i el còmic. Els dos tertulians van explicar diverses anècdotes al voltant dels artistes que van treballar a Els grans invents del TBO, una secció humorística fixa del setmanari d'historietes TBO. En aquesta secció es descrivien els invents estrafolaris, complexos i divertits del professor Franz de Copenhaguen. Entre els assistents també es trobava Jordi Manzanares, autor del llibre “100 anys. El Tebeo que va donar nomals altres” d’Editorial Diminuta. Aquest llibre es presentarà el proper divendres 27 d’octubre, també al Centre Cívic El Coll-La Bruguera.



Tant l’exposició “100 anys dels invents del TBO” com la presentació  del llibre “100 anys. El Tebeo que va donar nom als altres”, estan emmarcades dins dels actes de Gràcia riu!, el Segon Cicle d'humor als barris de Gràcia. En aquest enllaç trobareu un pdf amb el programa de Gràcia riu!. Per segon any consecutiu el Districte de Gràcia acull aquesta iniciativa que neix dels Equipaments Culturals de proximitat i que vol reivindicar l’humor com una eina de cohesió social. Dins de l’oferta d’activitats, que finalitzen aquest diumenge, demà dimarts es representarà l’obra de teatre Pinzellades d’humor teatral al Centre Cívic La Sedeta a les 18,00 hores. El dimecres es comentarà l’obra T’estimo si he begut d’Empar Moliner a la Biblioteca Jaume Fuster. De cara al cap de setmana, el dissabte, a les 19,30 hores, es representarà Una nit improvisada al Centre de Cultura Popular La Violeta. La cloenda serà l’espectacle familiar i circense, Aquí no hi ha ningú!, el diumenge 29 al Centre Cívic La Sedeta a les 12,00 hores.  A més, fins a aquest diumenge es poden enviar “memes sobre la realitat i la idiosincràsia de Gràcia i del seu veïnat. Es pot participar a través de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram citant a @ejlafontana i amb el #femGràcia, o bé presencialment a l’Espai Jove La Fontana. Els memes rebuts formaran part d’una exposició que s’anirà creant a les parets de l’equipament. Com podeu veure, aquesta setmana Gràcia ens convida a riure, una activitat molt sana i recomanable pel nostre cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada