divendres, 29 de setembre del 2017

El webdoc “Memòria oral de la Bruguera” ja es pot visitar


Ahir, dijous 28, va tenir lloc al Centre Cívic El Coll-LaBruguera la presentació del webdoc “Memòria oral de la Bruguera”. Aquest webdoc recull un conjunt d’entrevistes a ex treballadors i extreballadores de l’antiga Bruguera, que han estat realitzades per l’equip de l’Observatori de Vallcarca. La presentació del webdoc es va fer dins dels actes del 25è aniversari del Centre Cívic El Coll - La Bruguera i hi van assistir més de 50 persones. 




L’equip de l’Observatori Vallcarca encarregat de desenvolupar aquest impressionant webdoc ha treballat en aquest projecte durant mesos, fent entrevistes a ex treballadors i ex traballadores de l’antiga editorial Bruguera. A més han recopilat una sèrie de documents històrics de l’empresa que han ajudat a reconstruir la història de la lluita obrera que va tenir lloc al barri del Coll i que ha marcat vàries generacions. Aquest format transmèdia és idoni per conèixer la vida de totes aquelles persones que van treballar en la desapareguda e històrica editorial Bruguera. El webdoc ofereix vídeos amb entrevistes i imatges documentals de l’època així com molts documents gràfics, com fotografies o contractes de l'empresa per esmentar alguns.  
 
Ara només hi ha publicat un part de tot el gruix d’informació que ha recopilat l’equip del webdoc. La resta d’informació, vídeos, imatges i documents s’aniran publicant de forma progressiva fins a finals de desembre. De totes maneres, aquest webdoc es un format viu i els seus responsables l’aniran enriquint amb la informació i el material que els vagin aportant altres ex treballadors i ex treballadores de l’editorial. Des d’aquí us animem a fer-li una ullada i a conèixer millor la història de l'editorial Bruguera que ha fet Història al món del còmic en general i al barri del Coll en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada