divendres, 15 de setembre del 2017

DEMÀ MERCAT AGROECOLÒGIC A VALLCARCA

Comunicadores del Coll.  Ens fa molta il.lusió que es faci un mercat al barri o ben a prop!  Podrem comprar productes alimentaris de proximitat i ecològics a la Placeta que hi ha a la sortida del metro a l’Avinguda Vallcarca, el proper dia 16 de setembre, dissabte. Ens agradaria que aquest primer mercat agroecològic fos molt concorregut i que pogués arribar a ser un mercat fixe en aquest o d’altre indret de la zona.
És una sort saber que, quant als productes, es prioritzaran els de proximitat, els que no hi hagi intermediaris en la venda, és a dir, que les persones que ens els vendran seran les mateixes que els conreen o elaboren i que siguin ecològics, sense transgènics ni química.
Cal felicitar per aquesta iniciativa a la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que gestiona l’Aula Ambiental Bosc Turull, i a les diverses entitats i col.lectius del barri que s’estan organitzant per dur a terme, com va dir Gemma Sanahuja en una entrevista a L’Independent, “una iniciativa que fomenti un consum responsable, ecològic i de proximitat a Vallcarca i enforteixi les relacions veïnals i l’ús de l’espai públic: Fem mercat!
També va dir la Gemma que amb aquest mercat  “ es vol promoure una agricultura local i de temporada, justa socialment i ambientalment, i un consum responsable que eviti la despesa en envasos, agroquímics i combustibles que comporten els productes d’importació.”
Les persones i entitats organitzadores fan també una aposta  clara  “per potenciar els valors comunitaris, divulgar, participar i generar xarxes de recolzament veïnal, d’apoderament ciutadà que provoquin canvis en valors i estils de vida i que permetin avançar cap a una ciutat més sostenible, justa i cohesionada”, valors que nosaltres també defensem.
També “es fomentaran altres formes de consum basades en l’intercanvi, un espai viu d’intercanvi de sabors i sabers, on es mostrin les potencialitats de satisfer col.lectivament les necessitats, on s’intercanviïn o es reparin productes, coneixements i serveis, on es facin activitats lúdiques i tallers, on es pugui debatre el model comercial que es vol per al barri, on es recuperi la plaça com espai públic de interrelació veïnal per intercanviar aliments i molt més”.
Està clar que hem d’anar a mercat el 16 de setembre i omplir els cistells!  Hem d’aconseguir que sigui un mercat estable, que tingui una periodicitat adequada, on puguem anar a comprar productes sans, a persones respectuoses amb la terra i el medi ambient, per a les nostres famílies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada