divendres, 7 de juliol del 2017

EL CENTRE CÍVIC EL COLL – LA BRUGUERA COMMEMORA ELS 25 ANYS DELS JOCS OLÍMPICS DE BARCELONA AMB UNA EMOTIVA EXPOSICIÓ



Sembla que va ser ahir però ja han passat 25 anys des de la celebració d’aquells mítics Jocs Olímpics de 1992 que van transformar la ciutat de Barcelona en molts aspectes. Enguany celebrem el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, que encara continuen sent recordats com els millors Jocs Olímpics de la Història. Aquests jocs van tenir una organització brillant però són molts els que atribueixen l’èxit dels jocs a les voluntàries i voluntaris, que van contribuir a que aquest esdeveniment esportiu fos màgic per a moltes persones. El Centre Cívic El Coll – La Bruguera s’ha apuntat a la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona i ha organitzat una sèrie d’activitats per retre homenatge a tota la gent que va fer realitat aquells jocs olímpics.

La primera activitat de celebració d’aquest enyorats jocs olímpics va tenir lloc ahir dijous, 6 de Juliol, a les 19:00 hores. El Centre Cívic El Coll – Vallcarca i el Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca han volgut retre homenatge a dos veïns molt especials del Coll. El Guillem Montagut i la Purificació Isern han estat els encarregats d’aportar tot el material que forma part de l’exposició sobre els 25 anys dels Jocs Olímpics de 1992. L’exposició es va inaugurar ahir i es podrà visitar, de manera gratuïta, durant aquest mes de Juliol al Centre Cívic El Coll – Vallcarca.



El Guillem Montagut és veí del Coll, membre del Grup d’Estudis del Coll – Vallcarca i també va ser àrbitre olímpic als jocs del 1992. La seva dona, la Purificació Isern, va ser voluntària olímpica i també va viure de prop la màgia d’aquells jocs olímpics. El Guillem i la Purificació han cedit al Centre Cívic El Coll – La Bruguera un material molt emotiu amb el que s’ha pogut omplir tota una exposició. Entre aquest material destaquen fotografies de l’època, credencials, cartes, roba, diaris i diversos objectes de merchandising. Es pot veure material molt representatiu dels àrbitres i també dels voluntaris que van participar als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona.


A l’acte d’inauguració de l’exposició, el Guillem Montagut va comentar, en viu i en directe, unes imatges molts autèntiques gravades per ell mateix i que encara conserven el granulat característic de les imatges de vídeo dels anys noranta. A través de les imatges i les paraules del Guillem Montagut, els assistents a la presentació van reviure moments màgics com l’arribada de la torxa olímpica a Barcelona, la cerimònia d’inauguració i diverses competicions esportives. Després, el Guillem Montagut, la Purificació Isern i el Joan Sonet, president de l’Associació Voluntaris 2000, van explicar diverses anècdotes d’aquests jocs.



Avui divendres, 6 de juliol, a les 19:00 hores es projectarà el documental “La transformació de Barcelona”. A més hi haurà una taula rodona amb el Sr. Alberto Aragón – Pérez, representant de la Fundació Barcelona Olímpica. A ella es parlarà de com Barcelona es va transformar i es va convertir en una ciutat moderna gràcies als Jocs Olímpics de 1992. Finalment, el Centre Cívic El Coll – La Bruguera ha organitzat una visita al Museu Olímpic de Barcelona per demà dissabte, a les 9.45 hores. Aquesta activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia al Centre Cívic. Encara esteu a temps.


Mai un esdeveniment esportiu havia transformat tant a una ciutat com els Jocs Olímpics de Barcelona. Des del 1992 s’han celebrat unes quantes olimpíades però són  moltes persones al món les que coincideixen que cap ha superat a les Olimpíades de Barcelona. El Centre Cívic El Coll – La Bruguera vol mantenir viu els bons moments que va viure la ciutat de Barcelona durant l’estiu de 1992 i per aconseguir-ho ha organitzat una exposició que us portarà bons records. No us la perdeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada