dimecres, 3 de maig del 2017

Manifest Unitari de la Manifestació de dissabte. Salvem el Nucli Antic de Vallcarca. Barcelona no està en venda


Ens han fet arribar el Manifest Unitari que es llegirà a la Manifestació del proper dissabte ,a les onze del matí, amb sortida des de la Plaça Lesseps. Aquí el teniu:

Gràcies a tothom per venir. També els que heu vingut d’altres barris en solidaritat amb Vallcarca.

Avui estem aquí les diferents associacions, les diferents entitats, els veïns i les veïnes, junts, tots , per defensar el nostre barri. Per defensar un model de barri amb el que tots estem d’acord.

Un barri sostenible, socialment just, verd, amb comerç de proximitat, amb espais públics per a tothom, on tothom si senti còmode i a gust. Un barri on puguin jugar i  créixer els nostres fills i filles, un barri amable on els nostres nets i netes i els nostres avis i avies puguin passejar i també amb equipaments. Un barri com el que havia sigut abans Vallcarca. Un barri encara millor del que havia sigut.

Venim de lluny. Tots hem pogut presenciar la destrucció progressiva i brutal del barri de  Vallcarca al llarg dels darrers anys donant pas a un paisatge inhòspit de solars i abandó. Un procés devastador que va obrir moltes ferides. Fins i tot el consistori, el d’ara i el d’abans, van veure clarament la necessitat, la urgència de revertir la situació i de compensar el greuge esdevingut.


Ja fa molt de temps que les  diferents entitats i associacions hem anat reunint-nos, procurant arribar a consensos, teixint complicitats, per construir un model de barri per a tots.

El novembre de 2014 es van realitzar unes jornades de treball organitzades per l’Ajuntament sota el nom “el barri que volem”. Tots hi vàrem participar i es va poder consensuar un model de barri. La Vallcarca que tots volem.

I a partir d’aleshores tots ens vàrem posar a treballar amb l’ Ajuntament  per garantir aquest model de barri consensuat. D’aquí la recuperació de Can Carol, el Cosnolat Danés, el futur parc dels arabescos, per posar alguns exemples.

Malauradament però l’Ajuntament (ens diuen que ja  no poden fer res més) va concedir recentment la llicència que permet que el constructor Nuñez i Navarro edifiqui al bell mig del nucli antic de Vallcarca , aquí on som ara, amb una tipologia constructiva que passa per alt tots els consensos i tot el treball fet per les entitats fins al moment. Que no respecta ni la tipologia, ni les alçades, ni  es per res el model que els veïns i veïnes defensem.

Per això estem avui aquí. Per recordar que Barcelona no està en venda. Que Vallcarca no està en venda. I que defensarem fins a les últimes conseqüències la Vallcarca que els veïns i veïnes volem.

Que l ’interès d’un constructor privat no pot prevaler per sobre de l’interès general consensuat per la gent de Vallcarca. O és el seu model de ciutat o és el nostre. I serà el nostre. Ens hi estem jugant molt.
Visca Vallcarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada