dimarts, 30 de maig del 2017

CONSELL DE BARRI A LA PLAÇA LAGUNA DE LANAO

La nostra companya Conxa Garcia, va ser, juntament amb el Santi Martínez ela qui van presentar, al darrer Consell de Barri,  el treball de la Comissió d’Urbanisme i comerç de la Taula Comunitària d’El Coll, on participem des del primer dia.

Aquest darrer Consell, aprofitant el bon temps, es va fer a l’exterior, en concret a la plaça Laguna de Lanao. Una tarda amb molt de sol que requerí crema del sol i barret. Hi va haver la corresponent representació institucional i van parlar-hi el Regidor de Gràcia i el Conseller adscrit al barri d’El Coll. També, en acabar, van demanar la paraula unes quantes persones per transmetre les seves queixes o demandes.

Us apropem la presentació que va fer la nostra companya:

“ La Comissió d’Urbanisme i comerç de la Taula Comunitària del barri porta ja dos anys de funcionament i es caracteritza per la constàcia, assiduïtat i l’ànim de consens de totes les persones i entitats que hi participen.

Així trobem l’AVV. El Coll-Vallcarca, amb la seva tradició de lluita veïnal, amb grans guanys per al barri; el Centre Cívic El Coll-La Bruguera, nucli de trobada i iniciatives; la Cooperatiova de Consum Crític Les Trementinaires, amb una gran aportació ecològica; les AMPAs de les cinc escoles del barri, que han fet un gran treball-proposta de Camins Escolars; el Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca, que ens lliguen el passat i el present a través de la memòria històrica del barri i la seva gent; el grup de Comunicadores d’El Coll, que han treballat el tema de l’espai públic, especialment al nostre barri i hi presentaren una ponència a la I Trobada de Dones de Gràcia; On aparquem? I darrerament l’AVV. Passatge Turull de Vallcarca i l’Associació de veïns, amics i comercials del Coll; a més de veïnes i veïns que, a títol personal, estan interessats en la millora del barri.

També hi ha assistir veïnes i veïns per plantejar problemes greus, com la situació del carrer Portell i el cas de Fruit Vallcarca. Se n’ha parlat, s’hi ha donat suport i s’han seguit els casos i donat suggerències per millorar i evitar situacions que perjudiquen la qualitat de vida del veïnat.

La Comissió intenta fer un treball d’elaboració d’un model de barri consensuat entre totes les persones i entitats que hi participen, tot partint d’una proposta de fa uns quants anys de Comunicadores del Coll.


Es tracta d’anar conformant i aprofundint en aquest idea general, per anar avançant en aquesta línia cap a un barri més tranquil, més amable amb les persones que l’habitem, persones de totes les edats, gent gran i mainada, que la gent tingui millor qualitat de vida quant a l’entorn i que aquest sigui més segur.

Un barri més verd, més respectuós amb la natura, amb horts a zones específiques i també plantes i petits horts als terrats, terrasses i balcons.Tenir cura dels nostres parcs, carrers i places. Aquí respirem millor que a la part baixa del Districte, cal mantenir-ho i millorar-ho tot reconduint la mobilitat en aquest sentit”

Després en Santi Martínez esmentà algunes de les millores aconseguides com la instal.lació de semàfors amb polsador, davant de les escoles Montseny i Farigola, també el canvi de zona d’aparcament en aquest tros per facilitar la mobilitat i que sigui més segura. La instal.lació d’una barana a la pujada al Mirador Joan Sales (ara falta aplanar el terra de sota); s’ha solucionat la manca d’un punt de llum en un indret del carrer Castellterçol; ja s’ha acordat posar els senyals adients per impedir el pas de vehicles, exceptuant veïns i serveis al carret Portell i la prohibició absoluta al Camí de Can Mora i que es pintin les places d’aparcament a Portell, tot deixant l’accés del veïnat a casa seva, també es va proposar de fer un estudi de les zones de càrrega i descàrrega al barri per millorar-lo.

També la Conxa i el Santi animaren la gent a afegir-s’hi a la Comissió.

Hi assisteix molts cops a la Comissió el Jordi Raboso, que és el tècnic d’urbanisme del Districte, que informa de les obres o treballs previstos al barri i pren nota de les nostres demandes per donar-hi resposta, cosa que li demanem perquè fem el seguiment dels temes pendents.

Doncs bé, en una de les reunions ens va facilitar dos mapes grans del barri perquè i assenyaléssim totes aquelles coses que creiem que s’havien d’arreglar, millorar, canviar, etc.  Ens vam llençar totes a emplenar els mapes amb les millores que crèiem necessàries, en sortiren un munt. A la trobada següent el Jordi ens ho portà tot transcrit en un llistat amb colors. Ja hi havien fet la primera mirada i van pintar en verd tot allò que podia tenir una ràpida solució; en taronja tot allò que es podia fer a mig termini, pendent d’algun tràmit o parlar amb algun altre servei; i en vermell els temes que podien anar per llarg, perquè eren més complicats.

Estem analitzant plegats aquest document per veure d’avançar en la solució de les diferents problemàtiques detectades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada