diumenge, 29 de gener del 2017

PACIFICACIÓ DEL CARRER PORTELL



Comunicadores del Coll.  Les components del grup vam signar la demanda que ens van fer arribar un grup de veïnes i veïns del carrer Portell (encara li diuen Camí de Can Mora) reclamant-ne la pacificació del trànsit, ja que el caos ha arribar ja a un límit insostenible i creuen que hi ha risc d’algun accident, a banda que hi ha veïnat que es troba, molts cops, amb que no poden entrar a casa pel fet de trobar-s’hi un cotxe aparcat. A hores d’ara, ja s’haurà fet arribar aquest escrit a l’Ajuntament de Gràcia, com era la seva intenció.

En concret, en aquest text demanen actuacions urgents com: “Posar fi al caos circulatori perillós del Camí de Can Mora i limítrofs, especialment pel problema derivat de l’obertura  de les instal·lacions esportives del col·legi Virolai, respectant el seu caràcter per als vianants (és l’únic passeig que existeix al barri) col·locant un senyal de prohibició al citat tram, o sigui que només circulin serveis, veïns i emergències (Camí de Can Mora no té sortida)”.

També demanen “ Adaptar i realitzar un pas de vianants al carrer Tirso amb Portell (just a la cantonada front al pati del col·legi)”. I “facilitar l’entrada a les portes dels immobles números 10, 12, 14 i 16 del carrer Portell col·locant testos o pivots (molts cops és impossible l’entrada)”.

I, finalment, demanen “Urbanitzar el tram de Portell fins a la plaça Grau Miró (hi ha un projecte de Bagursa de fa anys ja aprovat)”. I “Col·locar línies de badem al llarg dels carrers Tirso i Portell”.

Nosaltres troben molt entenimentades aquestes demandes i en la línia del model de barri pacificat que nosaltres proposem de fa tems. El carrer Portell i el carrer Ceuta són els únics carrers plans del Coll i, per tant, que permeten passejar a totes les persones.

S’hauria de parlar amb l’escola Virolai i estudiar la situació. L’alumnat hauria d’anar en busos i descotxar a Santuaris i, acompanyats del monitor, dirigir-se caminant a les seves instal·lacions. Abans el problema només era els dies de cada dia però, amb l’obertura del poliesportiu,  això també succeeix els dissabtes i els diumenges.

El veïnat té dret a entrar i sortir de casa seva amb tranquil·litat i a passejar tot gaudint de l’entorn i el paisatge, sense contaminació. Cal respectar els drets mediambientals de les persones que viuen al Coll, igual que a la resta de la ciutat.

Ens sentim orgulloses que el veïnat d’aquest carrer s’afegeixi al sentir d’altres persones del barri en favor d’un barri on els cotxes, a poc a poc, passin a un segon terme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada