dilluns, 14 de novembre del 2016

CONFERÈNCIES PRESENTACIÓ ÀULA UNIVERSITÀRIA

Conxa Garcia.  Tal com us vam avançar en aquest blog ja fa uns dies, es faran a la Biblioteca Jaume Fuster, tres conferències per presentar el projecte de l'Àula Universitària per a gent gran.  Serà el 18 i el 25 de novembre i el 2 de desembre, sempre a les deu del matí. 

Les conferències seran:

Més enllà de Mar i cel: pirates i corsaris a les costes catalanes A càrrec d’Àngel Casals, professor d’Història Moderna de Catalunya (UB). Coneixerem el fenomen dels pirates i els corsaris a la mediterrània a través de l’obra de teatre d’Àngel Guimerà: Mar i cel, amb els amors de Saïd, un capità corsari amb Blanca, la presonera cristiana.

Enric Granados, el poeta del piano A càrrec de Xavier Chavarria, musicòleg i crític musical. Enguany fa cent-cinquanta anys que va néixer Enric Granados, il·lustre pianista i compositor lleidatà. Aquest aniversari ens permetrà recordar la seva personalitat, la trajectòria, les circumstàncies de la seva tràgica mort i, sobretot, escoltar les seves obres emblemàtiques, joies del pianisme romàntic.

La Barcelona de Ramon Casas A càrrec de Vinyet Panyella, comissària de l’Any Ramon Casas. En el marc de la commemoració de l’Any Ramon Casas, és una bona ocasió per parlar de la visió que tenia l’artista sobre la ciutat. Una visió diversa que va des dels esdeveniments públics fins la vida privada, els espectacles, els cartells… i els 4Gats.

Animeu-vos !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada