dimarts, 26 de juliol del 2016

Veïns del Coll demanen que es conservi una roca de més de 200 milions d’anys | BTVNOTICIES.cat

Aquestes terres del passat estan ubicades a la confluència dels carrers de Tirso, de Ceuta i del Portell. Es tracta Es tracta d’un encreuament que forma un coll d’ampolla i que causa problemes de mobilitat. Fa temps que les famílies de l’Escola Mare de Déu del Coll demanen solucions per millorar la seguretat dels alumnes a les entrades i sortides del centre.
Des del districte de Gràcia s’està treballant en propostes com eixamplar les voreres, per fer-ho s’hauria de tocar el mur que componen aquestes terres vermelloses. Per això, l’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca recorda aquest informe de 2010 de DEPANA, on s’assegura que aquesta roca és un patrimoni geològic únic i que s’ha de conservar. Pels veïns, la solució podria ser la col·locació d’uns semàfors controlats i desviar el trànsit per altres carrers.
Ara, l’entitat del Coll ha demanat un nou informe a la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) que n’actualitzi l’anterior. Asseguren que cal una millora d’aquest espai, però que no impliqui destrossar unes restes que ja no es poden trobar a la ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada