dimecres, 28 d’octubre de 2015

COLL FANTASY 2015


COLL FANTASY 2015
11è Cicle d'activitats de fantasia i ciència ficció del Coll
Del 5 al 28 de novembre
“ALIENÍGENES, DEL DESIG DE CONTACTE A LA POR A LA INVASIÓ”

Durant el segle XX, els humans hem somiat en contactar amb altres formes de vida extraterrestre. Aquest desig s’ha expressat en molts tipus de registres i formats: cinema, còmic, literatura... Tanmateix, la por a ser envaïts per altres civilitzacions s’ha vist reflectida també en moltes d’aquestes expressions. Enguany el cicle Coll Fantasy estarà dedicat a aquest subgènere de la ciència ficció i us presentarem un seguit de propostes que volen reflexionar, des d’una visió multidisciplinar, sobre aquesta temàtica sovint contradictòria i complexa.
EXPOSICIÓ
“ALIENÍGENES I CINEMA AL LLARG DEL TEMPS: UNA MIRADA HISTÒRICA”
Del 5 al 28 de novembre
Inauguració, dijous 5 de novembre a les 19h
Selecció de caràtules de pel·lícules que han tractat de manera diversa la relació amb altres formes de vida i civilitzacions extraterrestres. Veurem un recull dels films més significatius que s’han projectat al llarg dels anys.
Organitza: Grup Artístic Zô3
TAULA RODONA
“ALIENÍGENES, DEL DESIG DE CONTACTE A LA POR A LA INVASIÓ”
Dijous 5 de novembre, a les 19.30 h
Els ponents d’aquesta taula rodona, grans aficionats i experts en el món de la fantasia i la ciència ficció, ens presentaran diversos punts de vista i posicions sobre la relació dels humans amb les civilitzacions alienígenes, vistes des del cinema, el còmic, la literatura fantàstica i de ciència ficció, etc.
A càrrec de Xavier Ucar (professor de la UAB), Miquel Barceló (professor de la UPC) i altres ponents a concretar.
XERRADA
“ELS ÀLIENS SÓN ENTRE NOSALTRES”
Dimarts 10 de novembre, a les 19.30 h
En aquesta xerrada prendrem una nau i viatjarem entre les diverses representacions i significats que hem atribuït als extraterrestres en la cultura popular del segle XX: venen en to de pau, o volen eliminar-nos? Ens van crear ells, foren el nostre Prometeu, o simplement són uns germans galàctics? Antics, éssers impossibles, antropomorfs, signe de l’Alteritat o de la diversitat cultural,... Foren tot això i més. Vine abans de que t'abdueixin!
A càrrec d’Elisabet Rosselló
LECTURA DRAMATITZADA
“LA GUERRA DELS MONS” D’H.G. WELLS
Dijous 12 de novembre a partir de les 19.30 h
Lectura dramatitzada del guió de la famosa emissió radiofònica de “La Guerra dels Mons” d’H.G. Wells (1898), en directe i emesa per Ràdio Gràcia (107.7 FM). Sota la direcció d’Enric Sunyol.
Organitza: Ràdio Gràcia i CC El Coll – La Bruguera
TERTÚLIA LITERÀRIA
“LA GUERRA DE LOS MUNDOS” D’H.G. WELLS
Dimecres 18 de novembre a partir de les 19.30 h
Participa d’una sessió oberta del Club de Lectura de ciència ficció i fantasia de la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia. Com a obra literària significativa i relacionada amb la temàtica del cicle Coll Fantasy 2015, tractarem la novel·la d’H.G.Wells , “La Guerra de los Mundos” (1898).
Conduïda per Àlex Vidal del Club de Lectura de la Biblioteca Jaume Fuster
Lloc: Biblioteca Jaume Fuster. Plaça Lesseps, 20 – 22.
JORNADA LÚDICA
Dissabte 21 de novembre a partir de les 16h
Vine a conèixer diversos jocs de rol, de taula o d’estratègia que estan inspirats en temàtica alienígena. Gaudeix d’una vetllada lúdica, oberta a tots i a totes. Amb la col·laboració dels grups de rol i estratègia Lanza del Destino, Coll War Games, Tirant lo Dau i Grial.
CINE FÒRUM
Divendres 27 de novembre, a les 19.30h
Projecció d’una pel·lícula i diversos curtmetratges relacionats amb la temàtica del cicle. Abans de la projecció es farà una breu introducció sobre els curts presentats, així com un debat al finalitzar la projecció. Organitza i presenta: Grup Artístic Zô3.
Organitzen: Centre Cívic El Coll – La Bruguera, Casal de Joves.
Amb la col·laboració de Ràdio Gràcia, els grups de Rol Lanza del Destino, Grial, Coll War Games, Tirant Lo Dau, el Grup Artístic ZÔ3 i la participació especial d’Enric Sunyol, Xavier Ucar, Miquel Barceló, Carlos López, Elisabet Rosselló, Jordi Fernández i altres grups a concretar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada