dijous, 19 de febrer de 2015

Feedback via the [#7]

Data*:21/10/2014
Títol*:[Xerrada] La independència des de l'esquerra. Més enllà del 9N.
Imatge:cup cartell 24 febrer final.jpg
Missatge*:Xerrada als barris muntanya (Coll, Carmel, Teixonera). Dimarts 24 de Febrer al CC del Carmel. 19h. Amb David Fernàndez, Antonio Baños i Núria Casals.

Canviar-ho tot és la premissa que dóna sentit a la Independència. La Independència del conjunt dels Països Catalans ha esdevingut un projecte polític de confrontació amb l'Estat Espanyol però també d'aquestes voluntats nacionalistes i burgeses, que no pretenen altre cosa que mantenir el status quo del capitalisme (les mateixes relacions amb la Troika) i la perpetuació del sexisme i la violència de gènere pròpia de la nostra societat patriarcal en un suposat marc nacional català.

Tampoc podem deixar de ser crítiques amb la instrumentalització que el govern de CIU amb el suport d'ERC a la Comunitat Autònoma de Catalunya estan fent de la independència i el dret sobirà a decidir sobre el futur del nostre poble. I hem de deixar clar que la ciutadania i els moviments independentistes no responen a mers moviments tàctics electoralistes i fins i tot folklòrics, sinó que nosaltres ens estem organitzant, lluitant i mobilitzant perquè ho tenim clar i ho volem canviar tot. Per aquest motiu volem un full de ruta clar cap a la Independència i ja sigui amb el suport del govern o des de l'organització de base, nosaltres continuarem avançant cap el nostre objectiu.

Des de la CUP ja vàrem celebrar, ara fa uns mesos, a la Vila de Gràcia una xerrada - debat amb organitzacions independentistes i les nostres representants al Parlament, per a poder tenir un espai d'intercanvi d'idees i de reflexió sobre la Independència que volem com a moviment popular. Un debat entre les persones que estem interessades i lluitem per la Independència, però també un debat on necessàriament es va parlar de com aquesta Independència no podia reproduir la precarietat, la pobresa i el sexisme en que el que estem immerses, conseqüència del capitalisme i el patriarcat. Entenem doncs que totes aquestes lluites han de donar-se conjuntament perquè són indissociables. En aquest sentit, no podem oblidar que la Independència ha de tenir per objectiu, no només la Comunitat Autònoma de Catalunya, sinó el conjunt dels Països Catalans, i per tant un full de ruta independentista català haurà d'incloure com a condició sine qua non, tot el territori català com a projecte d'emancipació nacional, de classe i gènere.

Així doncs, de nou volem reprendre aquest debat amb totes vosaltres, veïnes de Vallcarca, el Coll, la Teixonera, el Carmel i del conjunt de Barcelona, i convidar a parlar a noves persones que formen part d'organitzacions que lluiten i fan política des dels carrers, per construir una Independència solidària, econòmicament i social justa , socialista, feminista i respectuosa amb la diversitat funcional, ètnica i sexual.

És per aquest motiu que volem convidar-vos el dia 24 de febrer a la xerrada que organitzem les CUP Gràcia i Horta-Guinardó al Centre Cívic del Carmel a les 19h. A que participeu d'aquest acte i continuem compartint i sumant esforços col·lectius, per avançar amb el projecte emancipador d'Independència des de les classes populars catalanes.
Autor*:CUP Gràcia


Follow @emfteam on Twitter | Facebook
Powered by EmailMeFormCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada