dilluns, 10 de novembre del 2014

Acte al Coll al voltant del 25 de novembre


Dimecres 26 de novembre a les 17h a l'Associació de Veïns i Veïnes Coll-Vallcarca (Plaça Grau Miró, 1). Organitzat pel PIAD de Gràcia amb la col·laboració de Dones del Coll, es fara la Projecció del curtmetratge La Luisa no és a casa, i xerrada posterior a càrrec de l’autora Celia Rico.
El curt està interpretat per l'Asunción Balaguer i Fernando Guillén.  La sinopsi és la següent: A la Luisa se li ha espatllat la rentadora. El desastre inicial que suposarà per a la seva llar aquesta avaria s’acabarà convertint en la coartada perfecta per a trencar amb la seva lenta quotidianitat. Però per al seu marit, l’absència de rentadora implicarà una absència encara més important: la Luisa ja no és a casa complint amb la seva condició de mestressa i esposa submisa.
Aquest acte es fa per commemorar el Dia Internacional per a l'eradicació de la Violència contra les Dones.
Com diu el Manifests que es llegirà a la Plaça de la Virreina " Tots i totes podem posar el nostre granet de sorra per canviar les coses, és fàcil. Només hem de fer veure a totes les persones del nostre voltant, que tinguin actituds masclistes, que no tenen la nostra complicitat, que tenim tolerància zero davant d’aquestes situacions. Prou de silencis, prou de complicitats!"
"A vegades, les complicitats es donen en petites coses, en alguna broma, algun gest, un comentari, una mirada. La violència de gènere sorgeix des dels valors patriarcals i  es basa en els petits actes quotidians que, la força del costum, ens han portat a admetre i que són la veritable llavor de la discriminació i la violència."
Recordeu que el divendres 14 de novembre es fan els actes del Dia Anual de Gràcia contra la violència vers les Dones, a la Plaça de la Virreina, a les vuit del vespre,  amb l'actuació de la cantant Rosa Zaragoza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada