dilluns, 5 de novembre del 2012

Obre a Gràcia el tercer nou menjador amb servei del programa "Àpats en Companyia"

Consisteix en una oferta de dinars que se serveixen en diferents equipaments públics i concertats per a aquelles persones grans que viuen soles o en risc d'aïllament social, o a aquelles que viuen en habitatges sense condicions per cuinar.

Gràcia obre el 5 de novembre un nou menjador amb el servei d'Àpats en Companyia, destinat a persones més grans de 65 anys que requereixen suport per a cobrir les necessitats d'una alimentació adequada, a més de facilitar-los un espai de relació, creant vincles d'amistat i de connexió amb el seu entorn.

El nou menjador està situat al Centre Cívic del Coll, i disposarà de 30 places. Aquest és el tercer nou menjador que s'obre aquest any, completant-se així el desplegament de 25 menjadors previst per al 2012, i amb els quals s'ha arribat a les 841 places repartides per tots els districtes de Barcelona.

El programa té estipulat un preu públic que varia en funció de la renda de l'usuari, i que va dels 0,50 cèntims per àpat, als 3,90 euros. Hi poden accedir també persones de 60 anys amb discapacitat reconeguda de més del 33%, o en situació de risc i necessitat social diagnosticada pels professionals dels equips d'atenció primària.

L'objectiu del servei, però, va més enllà que dotar l'usuari d'una bona alimentació. La activitat del dinar es complementa amb un treball que afavoreixi la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social de la persona gran.

L'accés als Àpats en Companyia es fa a través dels centres de serveis socials. De fet, són els professionals referents d'atenció qui estableixen el temps de prestació i el preu públic que se li cobrarà a l'usuari.

El servei d'Àpats en Companyia s'ofereix de dilluns a divendres no festius durant 11 mesos l'any.

Maite Fandos ha destacat la rellevància d'aquest servei, tenint en compte els efectes positius "no només per l'aspecte del reforç en l'alimentació de la gent gran, sinó sobretot perquè els permet tenir una relació amb el seu entorn, que fa que millori molt la seva qualitat de vida i es minimitzi el risc d'aïllament d'aquest col•lectiu, especialment vulnerable".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada