divendres, 4 de maig de 2012

Aula Ambiental del Bosc Turull a BTV Notíces


Reportatge a BTV Notíces de l'Aula Ambiental del Bosc Turull (Vallcarca)
Aula Ambiental a BTV Notícies


La finca de Turull del barri del Coll ha acabat el procés de rehabilitació per convertir-se en un bosc urbà pensat per rebre les visites dels escolars de la zona. L'espai compta amb una aula mediambiental, camins i serveis nous per als horts comunitaris que funcionen des de 2003.


L'antiga finca de Turull està oberta a tota mena de projectes relacionats amb la natura. Una de les propostes que hi ha sobre la taula convertiria aquesta esplanada en la porta d'accés per a les escoles al Parc Güell. El nou espai serviria de centre d'interpretació allunyat de la massificació del parc gaudinià. L'equipament ofereix 3.000 m2 de terreny per a l'experimentació ambiental a la ciutat.


FRANCESC ROMA, tècnic de barri del Coll
"Suposo que a partir del curs vinent les escoles ja podran incorporar a la seva programació el fet d'anar venint a aquí, com si fos una aula més i en comptes de ser la biblioteca, serà la boscoteca, és a dir, allà on hi ha tots els recursos relacionats amb natura i bosc, aquí i està a prop de les seves instal·lacions."

Algunes iniciatives de les escoles del voltant ja s'estant posant en marxa, com un hort i caixes niu. Els veïns i col·lectius del Coll també volen participar d'aquest projecte i unes 30 persones han format l'Associació d'Amics del Bosc de Turull amb la intenció de tenir cura de l'espai i dels voltants i tirar endavant projectes com l'elaboració de compost o crear un llistat de les plantes i arbres que hi ha al bosc.

JOSEP MARIA GALLART, educador social

"Unes persones que tenen 500 plantons de roures o d'alzines que a la part d'aquí a dalt tenen la intenció a mitjà termini d'instal·lar-les. Això servirà per, tant dins de la finca Turull com a l'entorn, portar-les quan tinguin una edat."

La manca de recursos de l'administració en el context actual fa que, tot i estar l'aula ambiental acabada, els camins adequats i el bosc esperant visitants, no hi hagi un projecte definit per a l'espai. De moment, s'hi van bolcant les iniciatives i ja es poden sol·licitar les 16 parcel·les d'horts urbans a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Districte de Gràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada