divendres, 2 de març del 2012

Reunió de la Comissió del Camí Escolar

El dimarts 28 de febrer es va dur a terme a l’escola la Farigola de Vallcarca una reunió de Camí Escolar. L'objectiu era trobar-se els diferents agents implicats, establir relacions de col·laboració i debatre quines millores es poden dur a terme al voltant de les escoles per així aconseguir que els alumnes hi puguin anar d'una manera més segura.
En aquesta trobada van estar-hi presents:
  • Les direccions i les AMPAs de les escoles Farigola i Montseny
  • Tècnics de barri del Coll i Vallcarca i la tècnica d’educació de Gràcia
  • Serveis tècnics de manteniment del districte
  • Àrea de Mobilitat
  • Guàrdia Urbana
  • Institut Municipal d’Educació de Barcelona
Els serveis tècnics van fer algunes propostes en el sentit de millorar la seguretat dels alumnes en el seu recorregut cap a l’escola. Alguns dels punts més conflictius són:

Cruïlla enfront de l’Escola Farigola

En aquest punt, a les hores d'entrada i sortida a l'escola, hi ha una gran acumulació de vehicles i, a més, la manca d'un pas de vianants adequat fa que les famílies hagin de creuar el carrer sense passar per cap pas de vianants.

Així, es proposa la construcció d’un pas de vianants elevat just després de la parada del 87 i una tanca protectora en la vorera de l’escola, al costat d’aquest nou pas de vianants.

També es preveu l’anul·lació del pas de vianants que creua el carrer Farigola de punta a punta, doncs el pas de vianants que hi ha just davant la pista esportiva ja té aquesta funció.

Davant d’aquest pas de vianants es suggereix posar bandes rugoses per a fer disminuir la velocitat dels vehicles.

Es parla de posar un semàfor però per ara resulta inviable per motius econòmics.

També es debat sobre quin seria el lloc idoni on haurien d’estacionar els vehicles les famílies quan porten o recullen els alumnes, però no s’arriba a cap consens.




Torrent del Remei (entre Mora d’Ebre i Sant Eudald)

Aquest tram té una vorera molt estreta per la que amb prou feines hi pot passar una persona amb un cotxet. És un tram utilitzat sovint en els desplaçaments dels alumnes del CEIP Montseny i on fàcilment, en un descuit, poden anar a parar a la calçada. Es comenta que per aquesta zona ja han estat atropellats dos alumnes i que, per tant, és necessari fer alguna reforma.

Es proposa eixamplar la vorera a la banda de les vivendes, doncs ara per ara la vorera és mínima. Aquí es dubta sobre aquesta mesura, doncs això implicaria la pèrdua de 18 places d’aparcament. Per tant s’hauria d’arribar a un consens entre els veïns i veïnes del barri.

També s’indica que posar un senyal que adverteixi l’existència d’un radar mòbil serviria per a fer disminuir la velocitat dels vehicles.

Els serveis de manteniment informen que les millores en quant a pintura, miralls i fitons es podran realitzar en un o dos mesos, però que per altres obres de més envergadura caldrà més temps.

A part dels canvis urbanístics, també sorgeixen altres temes en els que caldrà seguir treballant:
  • Activitats de formació viària que ofereix la Guàrdia Urbana
  • Establiments amics del Camí Escolar
  • Aparcament dels autocars quan es va d'excursió

Es preveu fer una reunió de seguiment d'aquí a dos mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada