dimecres, 15 de febrer del 2012

Arbres versus cotxes

Em fa l’efecte que les diferents administracions i, en concret, perquè és la que ens afecta a nosaltres, el Districte de Gràcia, haurien d’estudiar millor les alternatives existents o possibles en el tema de l’aparcament de cotxes als diferents barris de la ciutat. Jo parlaré en concret del barri d’El Coll.

Hi passo sovint pel carrer Aldea, per anar al Centre Cívic El Coll-La Bruguera i a Ràdio Gràcia. Actualment, s’estan realitzant obres de reformes en aquest carrer. S’estan ampliant les voreres, cosa que és beneficiosa per a totes les veïnes i veïns de la zona ja que facilitarà el fet de passar-hi amb criatures (per exemple, les que van al Punt de Dinamització Infantil), cotxets, carrets de la compra o per desplaçar-se la gent gran.

Si mirem el plànol elaborat el gener del 2010 veiem que en el tram des del final del carrer de la Font del Remei fins a la corba que gira cap al carrer Duran i Borrell, estava previst que s’hi plantés un arbre nou a la zona al costat de la parada del bus i , se suposa, que es mantingués el plantat pel veïnat (ara eliminat dràsticament per l’empresa FAUS, S.A., que realitza les obres).

A l’altra voravia hi havien d’anar sis arbres nous, ara no n’hi ha cap. Doncs bé, s’han vist reduïts a tres, perquè el veïnat no té on aparcar els cotxes.

Encara que volem anar cap a uns carrers amb voreres àmplies, amb arbres i algun banquet de tant en tant, i a tenir un transport públic de qualitat. Mentre hi arribem, s’han d’anar cercant solucions per aquelles persones que tenen un vehicle, sobretot en barris on hi ha pocs pàrquings públics i privats i hi ha cases antigues, que no tenen tampoc pàrquing, com és el cas d’El Coll.

El veïnat va proposar possibles solucions, però ja sabem que les coses no són fàcils. No hi ha diners per fer el segon pàrquing públic projectat. Parlar amb les persones que detenten la propietat privada de solars o edificis buits, és un rotllo. Ara bé, per això estan les administracions per cercar les millors solucions i fer la feina que pertoqui fins aconseguir-ho.

En resum, la solució més fàcil ha estat suprimir-hi arbres per deixar espais per aparcar cotxes. I s’actuarà de la mateixa manera al carrer Duran i Borrell.

Conxa Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada