dijous, 2 de juny del 2011

AULA AMBIENTAL BOSC TURULL

Fa uns dies un grup d’entitats i tècnics dels barris vam fer una breu visita per veure com avancen les obres d'adequació dels horts urbans i de l'espai d'experimentació educativa del Bosc de Turull (finca municipal del Districte de Gràcia). Van assistir-hi representants del Centre Cívic del Coll, de l’Institut Bosch i Gimpera, de l’Agenda 21 Escolar, de l’Esplai Sant Jordi, del Centre de Serveis Socials, els grups de forestals i d’ecojardineria de la Casa d’Oficis del Coll que fan tasques de manteniment al barri, la tècnica de barri Vallcarca - Penitents i el tècnic del Coll que coordina el projecte.
Des de principis d'any s’hi està treballant i el projecte preveu l'adequació d'un espai com a aula ambiental, un nou accés i la incorporació de serveis als horts comunitaris, una tanca i camins perimetrals a la zona de bosc, etc.
Per part dels representants del món escolar, a més d’observar el curs de les obres i el seu impacte, també vam trobar que algunes caixes-niu instal·lades el curs passat per l’alumnat de l’Institut Bosch i Gimpera s’havien desprès, les vam recollir per restaurar-les i millorar-ne la construcció. Part de la plantació d’arbustos mediterranis duta a terme el curs passat per l’Escola Montseny ha estat afectada per les obres d’una rampa d’accés.
De ben segur que quan les obres estiguin acabades hi haurem de tornar a refer el què ha estat malmès i iniciar molts bons projectes, tant de restauració i gestió forestal com d’educació ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada