diumenge, 23 de febrer del 2020

Us apropem l'article publicat a L'Independent  de Gràcia, d'aquesta setmana,  per la nostra companya Conxa Garcia i la programació del Cicle aDONA't 2020:

Aquest any serà el 14è que es commemora al barri del Coll el 8 de març. Es muntà una Comissió de dones que preparava, organitzava, realitzava les activitats i, posteriorment les valorava, amb participació de responsables d’àrees del Centre Cívic El Coll-La Bruguera: PDI, Grup de Joves, Gent Gran; del programa Ones de Dones de Ràdio Gràcia,  la Vocalia de Dones de l’AVV. Coll-Vallcarca, usuàries del Centre Cívic, escoles del barri: Montseny, Mare de Déu del Coll, cadascuna al seu nivell i possibilitats. Els últims anys s’establí una col.laboració amb el Grup d’Història; i amb la Comissió de Joves, tot transformant la tradicional Collçotada en una Collçotada feminista.
Des dels inicis va anar pujant la participació que arribà a ser força important, per després estabilitzar-se. No va minvar la feina ni l’interès de les persones que hi participàvem, ni les idees per fer coses interessants amb intervenció de veïnes, però darrerament havia davallat l’assistència als actes i al grup organitzador.
El setembre es va fer una crida a la participació, amb un resultat magnífic: l’inici de la Comissió Feminista del Coll, que es troba quinzenalment i on assisteixen unes 15 dones joves. Hi ha relleu generacional. Les més grans hi serem i donarem suport. Mireu  aquí sota la programació març!

PROGRAMACIÓ 14è CICLE ADONA’T
Celebrem la 14ena edició del Cicle aDona’t al barri del Coll.
Dijous 5 de març
19h Inauguració del cicle amb la presentació de l’exposició: “Gordofòbia: un tema de pes”. Exposició fotogràfica destinada a conscienciar i trencar estereotips sobre el cos de les dones.
19.30 a 20.30h Taller de llenguatge inclusiu.
Divendres 6 de març
18 a 20h Taller d’estampació feminista i creació de pancartes. Porta’t allò que vulguis estampar (samarreta, bossa de roba, etc.).
Dimarts 10 de març
19 a 21h: Documental “La Cocina de las Patronas”, que retrata a les dones de la comunitat de Veracruz La Patrona, localitzada en Amatlán dels Reis (Mèxic). Seguit d’una taula rodona amb les periodistes mexicanes Patricia Mayorga i Yanely Fuentes, acollides al programa municipal de protecció de periodistes mexicans a Barcelona i una representant de la Taula per Mèxic.
Diumenge 15 de març:
A partir de les 12h Collçotada feminista amb:
Vermut musical amb l’actuació d’Anna Colom (flamenc fusió)
Mural feminista col·laboratiu a càrrec de l’Espai Creatiu Amalgama
PD Antígones i actuació + DJ a càrrec de Red Wine Inity (Dancehall)
I altres sorpreses... No t’ho perdis!
Lloc: Plaça Laguna Lanao.
Dimecres 18 de març
19 a 21h Formació per a la creació d’un Punt Lila en les festes populars.
Dijous 19 de març
18h Documental “The bass of women”: una mirada feminista a la escena del sound system.
19 a 21h Taller de dancehall a càrrec de Red Wine Inity
Dissabte 21 de març
12 a 13h Ruta “Urbanisme i gènere” al barri d’El Coll – Vallcarca. A càrrec de la Cooperativa d’arquitectura Voltes. Cal inscripció prèvia.
Dilluns 23 de març
18 a 20h Taller d’afeccions ginecològiques. A càrrec de KUMEIA. Laboratori de salut.
Dijous 26 de març
17 a 21h Taller d’autoconeixement del cos i de la sexualitat de la dona. A càrrec de Mandràgores. Cal inscripció prèvia.
Divendres 27 de març
A partir de les 21h Sarau feminista: espectacle amb la Cia. Tricepciones, micro obert, Sandungueires i fi de festa amb Marikarmen Free.
Del 6 de març al 22 de maig, de 19 a 21h: taller d’autodefensa per a dones.
Un primer contacte amb la defensa personal. Tallerista: Karin Konkle. Cal inscripció prèvia a piad_gracia@bcn.cat

En totes les activitats hi haurà la possibilitat de servei de cures per a infants.
Totes les activitats són gratuïtes i es realitzen al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, excepte la Collçotada. Les activitats que requereixen d’inscripció prèvia cal enviar un missatge a comissiodonesdelcoll@gmail.com

Organitza: Comissió aDona’t
Col·labora: Centre Cívic El Coll-La Bruguera.


Segueix-nos a:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada