dissabte, 9 de novembre del 2019

20 ANYS DE TROBADES A LA VIRREINA!

Conxa Garcia.  Com cada any, el Districte de Gràcia commemo­ra el 25N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i, és per aquest motiu que ens conviden a participar a l’Acte Central del 25N, organitzat pel Consell de Dones, que tindrà lloc el divendres 15 de novembre a les 18:30h a Plaça Virreina.  Dones del barri del Coll sempre hi han participat en aquest acte petit i entranyable de denúncia de la violència masclista.

Enguany, es recordarà el feminicidi de la veïna Ma. Ángeles Chivan, que va tenir lloc  ara fa 20 anys al carrer Robí, fet que va donar origen a les concentracions  de denúncia per part del moviment veïnal a la Plaça de la Virreina  Són 20 anys recordant aquest assassinat  i els feminicidis posteriors a Gràcia.  Vint anys de denúncia de la violència masclista i de mostrar el nostre suport a totes aquelles veïnes que han patit o pateixen violències de gènere.

També han estat 20 anys d'exigència vers les demandes de les dones, coses necessàries com:  continuar donant visibilitat a la tasca i creativitat de les nostres dones, ara i a través de la història: tot donant noms de dona als nostres espais; fer coeducatives les nostres escoles, instituts i entitats de lleure; promoure que les dones tinguin un lloc a les Juntes de les entitats; donar suport i acompanyament a les dones que pateixen violències de gènere; pensar també en les dones a l’hora de dissenyar l’urbanisme; oferir l’atenció sanitària necessària; dissenyar activitats i acompanyar les dones grans, que viuen soles i tenen problemes de mobilitat.

A més, exigint voluntat política per acompanyar de prou dotació econòmica i recursos adients la llei catalana del 2008 i  exigir també que no es tombin lleis que ajudarien moltes dones en situació de violència, com la Llei Catalana d'Igualtat entre Homes i Dones. També per a la formació adequada de qui ha d’atendre aquests casos a tots nivells: assistència social, policia, personal del sistema judicial. No necessitem retallades i sí  revertir les que es van produir.  I s'ha d'actuar, sempre,  amb sensibilitat vers les dones que pateixen agressions masclistes.


En aquest acte es farà la lectura del manifest, la tradicional encesa d’espelmes i l’actuació teatral del Cabaret Feminista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada