Malèfica del CollLa Malèfica del Coll és la colla de diables del barri del Coll. Realitzen activitats de correfoc, cercaviles, carretilades i espectacles pirotècnics.

La Malèfica està formada per:
· EL DRAC “GAUDIAMUS”
Bestiola de foc i símbol de Malèfica. El drac “Gaudiamus” és una reproducció del drac-font d’Antoni Gaudí del Park Güell, feta l’any 1999. Malèfica buscava un símbol que fos una bestiola, imaginativa i pròpia del barri. Com no, era inevitable pensar en el drac de Gaudí. A més, Gaudiamus compte amb una gran qualitat, la capacitat de sorprendre.

· DIABLES
Els diables són els que han d'anar més protegits de les espurnes del foc. Porten una casaca negra decorada amb dues banyes vermelles a la caputxa i una cresta de colors a l’esquena. A la casaca va inclosa un tapaboques. El vestuari es completa amb uns pantalons de color negre decorats amb triangles dels colors de la colla.
El cap dels diables s’anomena "Duc de l’Infern" que, a més a més del vestuari, du un faldó negre amb el logotip de la Malèfica imprès en  vermell. 

· TABALERS
Són els encarregats de crear l’ambient perquè l’actuació dels diables i del drac tinguin el màxim efecte. Per fer-ho, utilitzen el Tabal, un instrument de percussió que es caracteritza per oferir una música animada i molt rítmica. Les cançons que toquen els tabalers han estat creades per algun membre de la colla. La cançó més reconeguda és el “Merengete”. Però per poder tocar-les sense perdre el fil, necessiten l'anomenat “trencaorelles”, que és qui dirigeix la colla de tabalers.
El vestuari també és molt important, els tabalers han de vestir amb la samarreta de la colla i pantalons negres, això sí, no han d'oblidar-se del tabal. 

· ESCUAT
Està formada per infants de 6 a 16 anys que, amb el ritme dels tabals, acompanyen a l'estimat Gaudiamus. Ells també tenen el seu propi vestuari: pantalons llargs, negres  i de cotó, decorats  amb triangles dels colors de la colla (vermell, groc, blanc i blau).


L’èxit de Malèfica ha anat més enllà del barri del Coll, organitzant així sortides arreu de Catalunya, entre les quals destaquen el Carnestoltes del barri del Coll (CarnaFoc), les Festes Joves del Coll, la Festa Major de Gràcia, la Diada dels Raiers de la Pobla de Segur i les Festes de Santa Maria de Formentera.M'interessa!