dimarts, 2 de juliol del 2019

RECORREGUT LITERARI PEL COLL-VALLCARCA

Conxa Garcia.   Dins dels actes de Festa Major i com ja us vam anunciar, vam fer un recorregut literari pels barris del Coll i Vallcarca. Vam trobarnos a la parròquia del Coll i vam acabar a la sortida del Viaducte de Vallcarca,  a la República Argentina. Es va fer una breu presentació dels autors lligats, per un o altre motiu,  a la zona i la lectura d'un fragment de la seva obra.

La Montse Morente va presentar l'activitat i va repartir un recull dels fragments que es llegirien a les persones assistents. Les presentacions d'autores i autors i les lectures van córrer a càrrec de la Carme Ferrer, la Carme Martínez, la Carme Corbella,  la Natàlia de Llorens i jo mateixa. El Josep Callejón  ens parlà davant l'edifici de La Bruguera i el marit de la  Marta Pérez Sierra va llegir el fragment corresponent a l'obra de la seva parella, un text sobre el tros del barri del Coll on han viscut tota la vida.

Entre les onze i les dotze (hora d'inici) del matí, ens vam anar trobant al portal de l'església a Santuari.  Es va ajuntar un bon grup de persones, unes vint-i-cinc.

Les autores i autors van ser: Joan Sales i Núria Folch; Xavier Martí, Teresa Bosch i Albert Fargas, guanyadors de Premis Grau Miro de Haiku i Tanka (que organitza des de fa 15 anys l'AVV, Coll-Vallcarca); la tasca literària de l'Editorial Bruguera; David Castillo, Marta Pérez Sierra,  Ignasi Riera, Manuel Forcano, Xavier Benguerel, Josep Pla, Clementina Arderiu i Carles Riba, Gabriel García Márquez, Joan Perucho i Joan Oliver.

Les veïnes i veïns assitents van gaudir de la proposta i es va parlar de fer-ne una altra més endavant, al voltant d'alguna altra celebració o cicle d'activitats del barri del Coll. El Grup d'Estudis té un llistat gran d'autors i autores i també de músics i d'altres artistes, que pot donar molt de si.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada