divendres, 29 de març del 2019

XIII CICLE aDONA’t

Comunicadores del Coll.  La setmana del 4 al 10 de març 2019, es van dur a terme un munt d’activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones, que va cloure amb la ja tradicional Collçotada Feminista a la plaça Laguna de Lanao.

Per tretzè any consecutiu la Comissió del 8 de març, que es troba al Centre Cívic El Coll-La Bruguera va organitzar tallers per a nens, gent gran i per a persones de totes les edats, xerrades, exposicions, un cinefòrum, la presentació del llibre Dones de Pes i la vessant feminista de la Collçotada. Tot va sortir bé gràcies al treball de la Maria Martínez, la Montse Morente, la Paula Cosp i la Yaiza Macias, dones joves i amb idees i empenta. Totes elles van posar-hi ganes idees i molt de treball.

També hi col.laborà l’Elisa Estrella  i la Comissió de feminismes de l’AFA de l’Escola Montseny, que organitzà un taller d’Activisme Digital, dirigit a dones lesbianes i trans.

El grup de Comunicadores va participar en l’exposició “Dones de Pes”, una exposició fotogràfica homenatge a les dones pioneres en diferents àmbits i disciplines però que no han tingut visibilitat i que es mereixen un lloc en la història. Hi participaren 13 dones del barri, entre elles una cantant, una metgessa, una informàtica, una alpinista, una fotògrafa... Arrel de l’exposició es va dur a terme un diàleg-debat molt interessant, amb força participació.

Vam aprofitar el cicle per fer la presentació al barri del Coll del llibre Dones de Pes. 18 vidas de Gràcia, editat pel Districte de Gràcia. És un llibre de biografies de dones que han deixat petjada a Gràcia, fet per gracienques. En la seva elaboració participaren tres dones de Comunicadores del Coll : Anna de la Varga, Maud Franzén i Conxa Garcia. Totes tres van parlar de les dones del Coll-Vallcarca biografiades: Maria Baldó, Dolors Canals, Maria Mullerat i Núria Folch. L’acte va comptar amb la presentació per part de l’Àngels Tomàs, Consellera de la Dona.

Com sempre la setmana es va cloure amb la Collçotada Feminista, que es fa en col.laboració amb la Comissió de Joves del Coll. El vermut va ser amenitzat pel grup de rock Alison Darwin, que cantaren temes propis i versions. Es va fer un taller d’il.lustració de pitets feministes, on cadascú se’l feia al seu gust. Simultàniament, 3 dones il·lustradores amb presència al barri del Coll  van realitzar diverses il·lustracions, que es van fer servir com a premis durant el bingo regal realitzat després de dinar. I, a la tarda, va punxar música la Marina Grifell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada