dijous, 7 d’abril del 2016

Conxa Garcia.   Aquest 2016, la Comissió del Dia de la Dona que es reuneix al Centre Cívic El Coll-La Bruguera, des d'on partí la iniciativa d'aquesta celebració reivindicativa ja fa deu anys, va treballar de valent per organitzar les activitats per a dones de totes les edats, mainada i joves. Des de la Vocalia de Dones de l'AVV El Coll-Vallcarca i , en concret des de Comunicadores del Coll hi col.laborem des de sempre. També hi col.labora el PIAD de Gràcia. Les activitats van ser de qualitat i crec que podem estar molt satisfetes dels resultats.

Enguany l'exposició de "iaies, mares, amigues i tates" ha estat molt concorreguda, amb dibuixos de tota mena, alguns en aquarel.la. Han participat el Col.legi Montseny, el Mare de Déu del Coll i el Punt de Dinamització Infantil. Vam poder veure l'exposició "Veïnes, Ciutadanes", sobre la participació de les dones que van liderar els moviments veïnals en la dècada dels anys 70 a Catalunya, amb la col.laboració de l'ICD.

El cine-fòrum aquest any es va fer al voltant de la pel.lícula Chocolat, conduït per Drac Màgic. Després de veure el film es crea una interessant aportació de valoracions, comentaris, experiències.

Dinamitzats per l'Agrupació Gogara es van fer un Taller Familiar "Com acompanyar la sexualitat en la infància" i un Taller infantil "Nens i nenes lliures".

Després de la Caminada Saludable "Les dones del barri", que acabava a la Plaça Laguna de la Nao, es va organitzar la Collçotada. Des de l'any passat la Comissió del Dia de la Dona organitza conjuntament amb la Comissió de Joves del Coll aquest event popular, tot donant-li un toc reivindicatiu pels drets de les dones. Aquest any es denunciava la publicitat masclista. També les actuacions tenen aquest caràcter i enguany hi havia un monologista, el David Priego que anava improvisant a través de frases o preguntes del públic assistent, sobre el tema dels drets de les dones. També hi va haver un grup d'il·lustradores que van realitzar en directe dibuixos originals que després es subhastaren per recollir diners per a la Fundació Gogara.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada