diumenge, 5 d’agost de 2012

Eduardo Chillida. Recorregut per la seva trajectoria. Entrega quartaAmb motiu de la nostra escultura mes rellevant que caracteritza i identifica el Parc de la Creueta i posa accent al nostre barri, fem una petita selecció de la obra nacional de l'escultor de Eduardo ChillidaTopos V

Topos V, coneguda de forma comuna com a Topos, està instal·lada a la plaça del Rei del barri gòtic de Barcelona. Amb motiu d'una exposició que la Fundació Miró va dedicar a Chillida l'any 1986, l'Ajuntament de Barcelona va adquirir l'escultura Topos V.

Per indicació del propi escultor es va col·locar a la plaça del Rei, on destaca entre els edificis medievals del Palau Reial Major, la capella de Santa Àgata i el Museu d'Història de la Ciutat, al costat d'on està ubicada, creant un contrast entre els segles que separen les construccions de la plaça amb l'època de l'escultura.

L'escultura és de ferro amb forma geomètrica d'un angle diedre, tancat per dos costats amb un remat de semicircumferències que la relaciones amb arcs de mig punt amb cert aire medieval.


Nom complet: Topos V
Any: 1985
Material: Acer

Localització: Barcelona, Plaça del ReiCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada