diumenge, 15 de juliol del 2012

Eduardo Chillida. Recorregut per la seva trajectoria. Entrega Vuitena


Amb motiu de la nostra escultura mes rellevant que caracteritza i identifica el Parc de la Creueta i posa accent al nostre barri, fem una petita selecció de la obra nacional de l'escultor de Eduardo Chillida



Mural G-333

Aquest mural és un encàrrec de la capital catalana per mitjà de la Fundació Macba que compta amb el patrocini de l'empresa nord-americana Sara Lee. El mural de Chillida està constituït per un total de 416 plaques de formigó refractari bullit en forn, pintat després a mà amb òxid de coure i tornat a coure. Les tonalitats són el blanc i el negre, les pròpies de l'obra gràfica de Chillida.

Aquest mural ha estat elaborat després de l'esbós realitzat prèviament per l'autor.

Eduardo Chillida explica que la primera vegada que va visitar el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) li va sorprendre desagradablement la paret mitgera que separava el blanc edifici de Richard Meier de la resta del barri. És una zona, va pensar llavors Chillida, que no està ben integrada en el conjunt i que, al seu judici, impedia la correcta visió del museu. Li va estar donant voltes i, com ja li havien demanat els responsables de la institució barcelonina que realitzés una escultura per a l'exterior del museu, va acabar dissenyant un gran mural ceràmic, el primer que realitza en la seva dilatada carrera artística.


Nom Complet: G-333
Any: 1998
Material: Mural compost de peces ceràmiques.
Localització: Barcelona, Museu del MACBA




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada