divendres, 22 de juny de 2012

L’ARRANJAMENT DEL CARRER ALDEA: EL PRO I EL CONTRA

Per Conxa Garcia

Per començar, la valoració general de l’obra realitzada és positiva: hem guanyat set arbres i s’ha reposat el que es va tallar sense solta ni volta; s’han guanyat tres espais de confraternització, un davant del Centre Cívic, un altra davant del Casal de Joves i a l’entrada dels Serveis Socials una zona amb bancs per asseure’s una estoneta. També s’ha solucionat el tema de l’accessibilitat a l’edifici i el gran desnivell que hi havia, amb diferents solucions alternatives (escales i rampes).

Ara bé, ens preguntem per què el canvi de model respecte de l’obra realitzada al final de la Baixada de Sant Marià que, a la meva manera de veure, és més harmoniós i menys perillós per a les persones.

Primer la utilització d’unes rajoles més clàssiques, com les que sortien de la pedrera que hi havia a la Creueta del Coll, que han estat substituïdes per aquestes lletges i brutes rajoles grises que estan proliferant a tota la ciutat. Encara sort que les han tallat més petites i quadradetes

Després, en lloc de fer els guals en suau decreixement, s’ha tornat a optar pel molts cops criticats escosells que emmarquen una baixada sobtada de la voravia. Quantes persones amb deficiències visuals o persones grans, no hi han ensopegat alguna vegada? I el canvi sobtat de la baixada, en els carrers estrets treu espai per passar bé una persona que porti un cotxet, una carret de la compra i ja no en parlem si van en cadira de rodes.


Finalment, crec que hi ha dos errors importants i reparables: el primer en la voravia en corba davant de l’entrada de l’edifici, just després de l’albre s’ha fet un nyap afegint-hi un escosell (es veu que es un afegit), que retalla l’espai per pasar-hi i amb el qual, jo mateixa, un dia cap al tard, vaig ensopegar.

L’altra és la col.locació d’aquestes franges que indiquen a la gent sense visió que hi ha un pas per poder creuar el carrer que, situat al carrer Duran i Borrell, acaba en un pal d’aquest que es posa perquè la gent no aparqui.


Com deia la meva companya, Maud Franzén, fa uns dies sobre l’arranjament del carrer Santuaris, es bo veure aquelles coses que no han estat prou reeixides i millorar-les si es possible o bé aprendre dels errors per no repetir-los i, per a això, res millor que parlar amb els veïns i veïnes que els utilitzen diàriament.

El Coll. Carrer Aldea




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada