dilluns, 21 de maig del 2012

Primavera d'Història a la Finca Sansalvador. Taller d'Història de Gràcia.


LA HISTÒRIA DE LES DONES A LA FINCA SANSALVADOR


Durant quatre dimarts, des del 8 de maig, s’està duent a terme a la Finca Sansalvador, seu del Taller d’Història de Gràcia, un cicle molt interessant sobre la Història de les Dones, a càrrec de la Mònica Díaz, economista i divulgadora d’aquesta història que s’ha invisibilitzat durant molt de temps. La Mònica Díaz condueix amb encert aquestes trobades, tot apropant-le a les persones assistents.

La primera conferència va ser sobre la història de Barcelona i les Dones, en la qual va fer un recorregut des de l’època romana fins a l’actualitat. Mònica Díaz va remarcar el fet que el nomenclàtor de la ciutat mantingui un greuge comparatiu tant important i no reflecteixi l’aportació de les dones a la història de Barcelona.

Les dues conferències parlen de la història de les Lluites de les Dones, que es divideix en dues, ja que és una llarga història en defensa dels seus drets. Díaz va dir “que les dones han fet moltes coses en aquesta qüestió d’aconseguir els seus drets, l’han feta i fan. Hi ha feina a fer, encara, per les dones i també per tota la societat”. Demà es fa la segona d’aquestes conferències.

El darrer dimarts es parlarà d’un projecte molt interessant, un projecte de recuperació de la història de les dones, de recuperació de la història oral, basada en entrevistes, centrada en les Bugaderes d’Horta. S’hi va fer una investigació i un llibre, van participar moltes persones d’Horta i, fins i tot, d’altres indrets de la ciutat. La ponent la qualifica com “una història molt potent”.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada