dissabte, 12 de maig del 2012

Eduardo Chillida. Recorregut per la seva trajectoria. Entrega segona


Amb motiu de la nostra escultura mes rellevant que caracteritza i identifica el Parc de la Creueta i posa accent al nostre barri, fem una petita selecció de la obra nacional de l'escultor de Eduardo Chillida.



Peine del Viento

Peine del Viento és un conjunt d'escultures d'Eduardo Chillida sobre una obra arquitectònica de l'arquitecte basc Luis Peña Ganchegui, sent probablement la seva obra més important i coneguda.
Es troba situat en un extrem de la badia de La Concha, al final de la Platja de Ondarreta, a Sant Sebastià, País Basc. Està compost per tres escultures d'acer, incrustades en unes roques que donen al mar Cantàbric, les ones del qual les assoten.

Chillida va seguir treballant en la sèrie Peine del Viento, que coincideix en l'aspecte formal amb la seva col·lecció de Estelas, i particularment, amb les dedicades a Picasso, Allende i Neruda.

L'obra va ser finalitzada en 1976. A més de les escultures, es va condicionar una zona als voltants de les mateixes amb unes sortides d'aire i aigua que es proveeixen de les ones que trenquen contra les roques i les escultures.


Nom complet: Peine de los Vientos XV
Any: 1976-1977
Material: Acer
Localització: Sant Sebastián, Paseo Eduardo Chillida




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada