dissabte, 5 de maig del 2012

Eduardo Chillida. Recorregut per la seva trajectoria. Entrega Primera


Amb motiu de la nostra escultura mes rellevant que caracteritza i identifica el Parc de la Creueta i posa accent al nostre barri, fem una petita selecció en forma de 8 entrades de la obra nacional de l'escultor de Eduardo Chillida.

 Lugar de Encuentros 3

Amb el titol "Lugar de Encuentros III" o "Sirena Varada" és una escultura de formigó realitzada al 1971, que forma part d'una sèrie de sis escultures que porten per nom "Lugar de Encuentros" i que estan repartides per Madrid, Bilbao, Toledo i Palma de Mallorca.

Està penjada literalment del pont de Juan Bravo sobre el Paseo de la Castellana de Madrid. L'obra està estructurada en diverses peces, en les quals queden visibles les marques de l'encofrat del formigó; la combinació de formes rectes i corbes en expansió confereixen al conjunt una sensació de moviment i creen un espai interior. Al 1973 l'escultura va ser retirada del seu emplaçament, decisió que es va atribuir a motius ideològics, convertint-se així l'obra en un símbol de la lluita per la democràcia. La “Sirena varada” va estar exposada a la Fundació Maeght de París i a la Fundació Miró de Barcelona, fins a la seva instal·lació definitiva al Museo de la Castellana al 2 de setembre de 1978.

El nom li ve de la seva mateixa essència. És un Lloc de Trobades entre les persones. L'escultura està a 70 centímetres del sòl, una altura humana. I els espais interiors de l'obra són com els pulmons de l'escultura, entre els quals la gent es pot ficar i trobar-se.

Nom complet: Lugar de Encuentros III
Any: 1972
Material: Formigó

Localització: Madrid, Paseo de la Castellana



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada